III Metamorfosemassage of prenataal therapie

Metamorfose is een hulpmiddel op weg naar genezing, bewustwording en spirituele groei. Doordat tijdens een behandeling contact ontstaat met je innerlijke Essentie, met datgene wat je in wezen bent, kan het contact met die Essentie versterkt worden.

Metamorfose is ontstaan vanuit de voetreflexologie en gaat uit van de gedachte dat er tijdens de zwangerschap al blokkades kunnen ontstaan. Er wordt zacht aangeraakt op reflexlijnen op de voeten, de handen en het hoofd (bewegen, handelen en denken); hierdoor kan de levensenergie, die geblokkeerd was, weer vrij komen. De behandeling kan leiden tot een zeer diepe ontspanning.

IV Behandeling nekklachten d.m.v. een combinatie voetreflexz˘ne en nek/hoofdmassage

Veel mensen hebben tegenwoordig nekklachten. In de praktijk is mij gebleken dat de voetreflexz˘nemassage hierop een zeer gunstig effect heeft.
Voor veel mensen is het moeilijk voor te stellen dat via de voeten de nek behandeld wordt. Het is ook een gevoelskwestie: het is prettig om aangeraakt te worden op de plek waar het pijn doet.

Sinds ik me de nek/hoofdmassage van Hans de Back (klankschaal therapeut) heb eigen gemaakt, heb ik daarom een combinatiebehandeling voor nekklachten opgesteld: allereerst worden de voeten gemasseerd met nadruk op de reflexgebieden voor de nek en de wervelkolom, vervolgens de nek/hoofdmassage: dit is een zeer zachte, uitnodigende massage en geeft daardoor veel ruimte.